Strona główna forum Inne Dyskusje na inne tematy

Czyli tzw. Hyde Park: tutaj możesz wypowiedzieć się na każdy temat niezwiązany z główną tematyką forum

Re: szukam internetowej apteki

Postprzez admin » wtorek, 31/07/18, 16:42

abona napisał(a):siemaneczko, Potrzebuje zrobić zakupy przez internet i chciałbym coś sprawdzonego chodzi dokładnie maść na rozstępy , nie mogę się za bardzo ruszać Nie chciałbym nic nie sprawdzonego, teraz cieżko trafić na coś z konkurencyjnymi cenami. A moi znajomi nie korzystali wcześniej z tego typu usług. Znacie coś takiego ?

Można posmarować fugą.
Bachowską.
admin
Administrator
Administrator

Re: [spam, czyli kup pan cegłę]

Postprzez Magnus » środa, 1/08/18, 10:13

Ba dum tss !
Obrazek
"Dałeś mnie najkrótsze życie
I najmocniejsze uczucie. -"
Magnus
Meloman
Meloman

Rok urodzenia: 1995

Krzesło brazylijskie

Postprzez adamziel8 » środa, 1/08/18, 11:59

Witam
Chciałbym zakupić wiszące krzesło brazylijskie do pokoju mojej córki. Czy to dobry pomysł?? Czy na pewno jest bezpieczne i trwałe??
adamziel8

Postprzez Arturo » środa, 1/08/18, 12:54

Proponuję elektryczne - jest bardziej praktyczne.
https://www.facebook.com/chopinnieszablonowy
Arturo
Koneser
Koneser

Rok urodzenia: 1988

Kto pomoże? Narzędzia kuchenne: worki do szprycowania

Postprzez symfonia6 » piątek, 3/08/18, 09:35

Witam forumowiczów!
Macie ulubioną firmę albo sklep, który charakteryzuje się świetnymi, solidnymi woreczkami cukierniczymi do szprycowania. Dzięki Wam z góry i czekam z niecierpliwością na pomysły i opinie! :))
symfonia6

Pytanie

Postprzez radoslaw » piątek, 10/08/18, 10:10

Siemanko. Wiecie co? Szukam fryzjera. Zależy mi na naprawdę kimś dobrym. Chcę, aby moje włosy układały się bezproblemowo. Polecicie kogoś? Mam już dosyć pseudo fryzjerów, którzy zdzierają pieniądze.
radoslaw

Postprzez schubertpączek » piątek, 10/08/18, 18:17

Radosław ja też mam ten problem, co teraz zrobimy?
schubertpączek
Znawca
Znawca

Rok urodzenia: 1988

Myjka ultradźwiękowa - skąd i za ile?

Postprzez martins » czwartek, 30/08/18, 10:56

Witam,
Krótkie pytanie: gdzie mogę kupić myjki ultradźwiękowe?
Potrzebuję umyć maszyny w firmie. Oby były tanie i solidne!
Dzięki za każda szczerą odpowiedź!
Cya!
martins

Re: Myjka ultradźwiękowa - skąd i za ile?

Postprzez admin » czwartek, 30/08/18, 14:05

martins napisał(a):Witam,
Krótkie pytanie: gdzie mogę kupić myjki ultradźwiękowe?
Potrzebuję umyć maszyny w firmie. Oby były tanie i solidne!
Dzięki za każda szczerą odpowiedź!
Cya!

Puść głośno "Auf dem Maschinewaschen zu singen" Schuberta, brud zejdzie migiem.

Cya!
admin
Administrator
Administrator

Postprzez Chiarodiluna » niedziela, 2/09/18, 22:49

Re: Admin

Proszę się chwilę zastanowić - co można pomyśleć widząc na Forum, że pewne dalece nieadekwatne wpisy jakichś zupełnie nowych osób są ich jedynymi widzianymi tu aktywnościami ?

Przecież to szyderczo-prześmiewcze prowokacje sympatyków np. disco polo, których intelekt i wrażliwość nie ogarnia niczegokolwiek więcej.

Ponawiane ustosunkowywanie się Admina do tych dziwnych zaczepek, nawet skądinąd zabawne i kreatywne w treści, tylko jednak Adminowi ubliża.

Proponuję proste i beznamiętne usuwanie takiś śmieciowych treści z Forum. Nikt nie zarzuci Adminowi stosowania cenzury, tylko zasadne stosowanie zdrowego rozsądku.

A kreatywną energię będzie można wtedy skierować na poczynienie ciekawego merytorycznie wpisu na rzecz klasycznych melomanów z tutejszego Forum.

Odnoszenie się do tej sprawy też mi w subiektywnym odczuciu nieco uwłacza, dlatego nie zrobię tego już nigdy więcej.

Proszę jednak przemyśleć moją praktyczną propozycję. Ignorowanie, kasowanie, usuwanie śmieciowego profilu to też rodzaj reakcji.
Romanticism is not dead, ...i hope.
Chiarodiluna
Meloman
Meloman

Postprzez admin » poniedziałek, 3/09/18, 16:05

Chiarodiluna napisał(a):Re: Admin

Proszę się chwilę zastanowić - co można pomyśleć widząc na Forum, że pewne dalece nieadekwatne wpisy jakichś zupełnie nowych osób są ich jedynymi widzianymi tu aktywnościami ?

Przecież to szyderczo-prześmiewcze prowokacje sympatyków np. disco polo, których intelekt i wrażliwość nie ogarnia niczegokolwiek więcej.

Ponawiane ustosunkowywanie się Admina do tych dziwnych zaczepek, nawet skądinąd zabawne i kreatywne w treści, tylko jednak Adminowi ubliża.

Proponuję proste i beznamiętne usuwanie takiś śmieciowych treści z Forum. Nikt nie zarzuci Adminowi stosowania cenzury, tylko zasadne stosowanie zdrowego rozsądku.

A kreatywną energię będzie można wtedy skierować na poczynienie ciekawego merytorycznie wpisu na rzecz klasycznych melomanów z tutejszego Forum.

Odnoszenie się do tej sprawy też mi w subiektywnym odczuciu nieco uwłacza, dlatego nie zrobię tego już nigdy więcej.

Proszę jednak przemyśleć moją praktyczną propozycję. Ignorowanie, kasowanie, usuwanie śmieciowego profilu to też rodzaj reakcji.

Chiarodiluna: Typowy spamer, który chce przemycić na forum odnośnik do zewnętrznego serwisu, najczęściej zaczyna od przywitania się z innymi forumowiczami, później pisze nic nie wnoszący post do dyskusji np. o wybranym kompozytorze (cokolwiek, co ma sprawić wrażenie zaangażowanego uczestnictwa w dyskusji). Ma to na celu wzbudzenie zaufania, że mamy do czynienia z osobą o dobrych zamiarach. Po kilkunastu dniach delikwent taki wraca na forum i wpisuje to, co miał na celu od samego początku: zaczyna wątek, który ma sprowokować do dyskusji o swoim zleceniodawcy: o ubezpieczeniach zdrowotnych, o sprzedaży abażurów, o kancelariach prawnych, itd. itp. Liczy, że umieszczony odnośnik zostanie zindeksowany przez wyszukiwarki i spełni zlecone wytyczne.

Nie traktowałbym humorystycznych odpowiedzi na te co bardziej nonsensowne wpisy jako ubliżających czemukolwiek. Bo czasami, jak się widzi koślawy i nieporadny wpis spamera, to nie ma się co denerwować, nie pozostaje nic innego jak tylko się śmiać... Są to przykłady jakby żywcem wzięte z teatru absurdu. Jak się nie uśmiechnąć, jeśli "kreatywny" spamer rejestruje się na forum, wita wszystkich serdecznie, przytakuje w wątku o Mahlerze, że też uwielbia VIII symfonię, po czym zakłada wątek pod tytułem: "chciałbym sprawdzoną maść na rozstępy, pomóżcie!" :D

Taki już mamy świat. Fora dyskusyjne to pole działania marketingowców, którzy za głodowe stawki zatrudniają młodych (i nie tylko młodych) ludzi do zaśmiecania Internetu treściami reklamowymi. To była i będzie zmora takich for dyskusyjnych jak nasze. Obecnie ręcznie zatwierdzamy każdego nowego użytkownika, więc jest i tak o niebo lepiej niż 2-3 lata temu, kiedy spamerzy potrafili takich śmieci wrzucać na forum tuziny dziennie i było sporo roboty z ich usuwaniem. A niestety, na podstawie danych rejestracyjnych nie ma możliwości jednoznacznie rozstrzygnąć czy nowy użytkownik jest osobą faktycznie zainteresowaną tematyką forum czy też jest spamerem o brzydkich zamiarach.

Odnośnie uwagi o spożytkowaniu energii na merytoryczne wpisy - to nie takie proste. Dwie osoby od zawsze zajmują się forum: Filip (moderator) jest pomysłodawcą całego forum i zna się, a ja tylko 'adminuję', pomagam w sprawach ściśle informatycznych, ale na muzyce poważnej nie znam się :/ Lubię klasyki słuchać, jednak moja wiedza jest naprawdę śladowa. Myślę, że to rozumiesz :)
admin
Administrator
Administrator

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje na inne tematy