Usłyszałeś utwór, ale nie znasz tytułu? Chciałbyś dowiedzieć się kto jest kompozytorem tej znanej melodii? Tutaj możesz poprosić o pomoc w identyfikacji!
Witam, znam temat główny utworu, ale nie wiem co to jest. Nagrałem go "własnoręcznie" na mp3 (krótki kawałek). Jest bardzo charakterystyczny i znawca rozpozna go natychmiast. Czy można do wątku dołączyć mój mały plik mp3? Jak zrobić, żeby plik przedstawić na forum i uzyskać pomoc w rozpoznaniu? Jeśli nie istnieje taka możliwość na tym forum, to gdzie szukać pomocy?
Puszczę to poprzez SoundCloud'a z priv-link i opublikuję dziś na tym forum. Mam nadzieję, że mi ktoś pomoże. Temat przewodni utworu jest znany, ale niezbyt popularny.
Dzięki za chęć pomocy, ale niestety Ballada G-moll Chopina nie jest tym utworem który "chodzi mi po głowie". Może to być Chopin, bo mi to wygląda na romantyzm w muzyce. Tak sobie myślę, że może nagranie zawierające podkład/akordy, ułatwiłoby rozszyfrowanie. Spróbuję. No, chyba że ktoś zna jakiegoś znawcę np. z Akademii Muzycznej. Bardzo mi zależy na zidentyfikowaniu tego utworu.
Musisz uzbroić się w cierpliwość bo tu ludzie zaglądają sporadycznie. Jeśli na tym forum się nie uda to spróbuj dołączając do jakieś grupy o muzyce klasycznej na Facebooku bo tam po prostu jest więcej aktywnych uzytkowników.
Arturo, Dzięki serdeczne za podpowiedzi. Spróbuję więc równolegle na jakimś forum muzyki klasycznej na Facebooku. Może tam ktoś to rozpozna. Tak czy siak, jeśli się w końcu uda, to na pewno poinformuję na forum symfoniki i zamknę wątek. No to działam...
FlautoTraverso napisał(a):Witam ponownie. Nagrałem temat jeszcze raz - z akompaniamentem. Może teraz będzie łatwiej? Proszę o pomoc. https://soundcloud.com/12pharma77/co-to ... al_sharing
Może to ?
Fragment od 19:07
"Dałeś mnie najkrótsze życie I najmocniejsze uczucie. -"